Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ
στις 03/11/2021

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των Μελών της, στα γραφεία της στην οδό Καποδιστρίου 24, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου ορόφου του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, στην Αθήνα. 


Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην ομιλία του εστιάζοντας σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως οι ανατιμήσεις των πρώτων υλών, η φορολογία και το Νέο Εξοικονομώ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της ΠΟΒΑΣ, στην εκπαίδευση των κατασκευαστών και στη σύνδεση του κλάδου με την Τεχνική Εκπαίδευση.  


Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κος Γεώργιος Καββαθάς στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο της Ομοσπονδίας και συνεχάρη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια περιέγραψε συνοπτικά το υφιστάμενο περιβάλλον της αγοράς, καθώς και τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΜΜΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.    
Επίσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Ιωάννης Βαφειαδάκης Β’ Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και Σεραφείμ Μαουσίδης Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων. 
Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Ιωάννης Στριλιγκάς από το Σωματείο Χανίων, Χρήστος Γκαραγκούνης από το Σωματείο Τρικάλων και Γρηγόριος Θεοδωρής από το Σωματείο Άρτας. 

Τον Διοικητικό Απολογισμό παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Παπαευθυμίου και ο κ. Λάζαρος Ασλανίδης Α’ Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στον Προγραμματισμό Δράσης του επόμενου έτους.
Ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Προϋπολογισμός ανεγνώσθη από τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Παντελή Σολιδάκη.  Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Χρήστος Γκαραγκούνης προχώρησε στην ανάγνωση του Πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής.   
Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός. 

Στη συνέχεια οι συνάδελφοι Αντιπρόσωποι των Σωματείων βάσης από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που τους απασχολούν. Αμέσως μετά προχώρησαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης και ακολούθησαν οι Αρχαιρεσίες.

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών: 
Σύνθεση Δ.Σ. 
Πρόεδρος: Θεόφιλος Παγιάτης (Σωματείο ΕΝΚΑΣ – Πειραιά)
Α’ Αντιπρόεδρος: Λάζαρος Ασλανίδης (Σωματείο Βέροιας)
Β’ Αντιπρόεδρος:  Ελευθέριος Πλαστάρας (Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας) 
Γ’ Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Νικολέτας (Σωματείο Αιτωλοακαρνανίας)
Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Παπαευθυμίου (Σωματείο Τρικάλων)
Ταμίας: Παντελής Σολιδάκης (Σωματείο ΕΝΚΑΣ – Πειραιά)
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας.: Στυλιανός Καλαφατάκης (Σωματείο Ηρακλείου Κρήτης)
Αναπληρωτής Ταμίας: Δημήτριος Τσέλιος (Σωματείο Ν. Φθιώτιδας)
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Θωμάς Δημόπουλος (Σωματείο ΣΕΜΑΣ)
Μέλος: Ελευθέριος Ψαλιδάκης (Σωματείο Ηρακλείου Κρήτης)
Μέλος: Χαράλαμπος Τσολακίδης (Ένωση Βιοτεχνών  Μετάλλου Αττικής)

Ελεγκτική Επιτροπή
Χρήστος Γκαραγκούνης (Σωματείο Τρικάλων)
Ιωάννης Δασκαλάκης (Σωματείο Χανίων)
Κωνσταντίνος Πελεκούδας (Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας) 

Αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΒΕΕ
Θεόφιλος Παγιάτης (Σωματείο ΕΝΚΑΣ – Πειραιά)

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ ευχαριστούν θερμά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, καθώς και τους επισκέπτες που τίμησαν τη Συνέλευση με την παρουσία τους.