Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρώτο Προσυνέδριο – Βόλος
στις 08/03/2024

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας. 

Στην εκδήλωση που είχε σύνθημα «Το Μέταλλο στη Νέα Εποχή» αναπτύχθηκαν θέματα και προβληματισμοί του κλάδου, προβλήθηκε βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό ιστορικής αναδρομής της μεταλλοτεχνίας στο Ν. Μαγνησίας, ενώ σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες βράβευσης σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. 
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κλάδου το επόμενο διάστημα, η οποία εξαρτάται  άμεσα από το αν θα υπάρξουν οι κατάλληλες  συνθήκες σταθερής αναπτυξιακής πορείας με δεδομένα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη, όπως  η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η χαμηλή ζήτηση, η ανεπάρκεια στη χρηματοδότηση, το υψηλό λειτουργικό κόστος και γενικά το αρνητικό πρόσημο των προσδοκιών για το τρέχον έτος μεγάλου μέρους της κοινωνίας,  λόγω των γνωστών προβλημάτων που προξενεί ο πληθωρισμός και η ακρίβεια σε βασικά αγαθά. Επίσης αναφέρθηκε στην εκπαίδευση - κατάρτιση και στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, στην επικαιροποίηση του  επαγγελματικού περιγράμματος που συμμετείχε η ΠΟΒΑΣ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αδειοδότηση  του επαγγέλματος,  τις πιστοποιήσεις προσώπων που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον κλάδο και την εξέλιξη του.

Το Προσυνέδριο το παρακολούθησαν βιοτέχνες επαγγελματίες, μέλη Σωματείων της ΠΟΒΑΣ, στελέχη της Βιομηχανίας καθώς και τοπικοί Φορείς. 

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου και της Profilmedia που είχε αναλάβει την οργανωτική υποστήριξη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο και πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της ΠΟΒΑΣ καθώς και του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας.


Την επόμενη ημέρα ο Πρόεδρος κος Θεόφιλος Παγιάτης παρευρέθη μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Μεταλλουργών Μαγνησίας σε γεύμα και κοπή πίτας του Συνδέσμου. 

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στο πρώτο Προσυνέδριο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας κο Σάββα Μπατάκα και τα Μέλη του Δ.Σ για τη διοργάνωση και το δείπνο, καθώς και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταλλουργών Μαγνησίας κο Αλέξανδρο Δημόπουλο και τα Μέλη του Δ.Σ. για την πρόσκληση στην εκδήλωση για την κοπή πίτας.  
  
Το πρώτο στη σειρά Προσυνέδριο, καθώς και το δεύτερο που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 30 Μαρτίου 2024, είναι προπομποί του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κατασκευαστών αλουμινίου και σιδήρου της ΠΟΒΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2024 στην Λάρισα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.