Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
στις 01/12/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ψήφιση     το Νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», στο  οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικής κοινότητας, το  Υπουργείο Οικονομικών δεν απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις και οι όποιες βελτιώσεις δεν αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου. 
   
Καλούμε όλα τα Σωματεία να ενημερώσουν τα Μέλη τους για τις τελευταίες εξελίξεις και σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023. Να συμμετάσχουν στις  τοπικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη μαζικότητα, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου.   

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 
έξω από την Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος, στην οποία θα συμμετέχει η ΠΟΒΑΣ.     
                         
Υπογράφουμε το Ψήφισμα κατά των νέων φορολογικών μέτρων στο link:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/gsebee_upographoume_kata_ton_neon_phorologikon_metron/?eYjDJtb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1716819-upographoume_kata_ton_neon_phorologikon_metron&utm_term=YjDJtb%2Bel