Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καθυστερήσεις αποπληρωμής έργων στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ
στις 01/07/2021

Με επιστολή που απέστειλε η ΠΟΒΑΣ στις 30/6/21 στο Υπουργείο  Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επεσήμανε για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες κατασκευαστές του κλάδου μας, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις αποπληρωμές εκτελεσμένων έργων του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ ένας σημαντικός αριθμός των κατασκευαστών κουφωμάτων πλέον δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις καθημερινές τους υποχρεώσεις και συγχρόνως δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στα αντίστοιχα νέα προγράμματα, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων υποστήριξης των προγραμμάτων αυτών. 

Πολλοί συνάδελφοι κατασκευαστές έχουν πληρώσει ήδη το ΦΠΑ για τα τιμολόγια που έχουν εκδώσει και σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν το σχετικό φόρο, ενώ οι ελάχιστες προκαταβολές δεν μπορούν να βοηθήσουν επί της ουσίας τους επαγγελματίες βιοτέχνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Τέλος  η ΠΟΒΑΣ ζήτησε την άμεση αποπληρωμή των έργων που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και τη συντόμευση του χρόνου αποπληρωμής των έργων στα νέα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν.