Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία
στις 15/05/2024

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία». Την ημερίδα διοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου - Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). 

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα τρία συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά έργα EU-MORE, AUDIT2MEASURE και KNOWnNEBs, τα οποία στοχεύουν στην ενεργειακή μετάβαση των τομέων της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, οδηγώντας αυτές ταυτόχρονα σε ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων τόνισε «Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στους τομείς της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, καθώς στην χώρα μας έχουμε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, αποτελεί σημαντική συνιστώσα του φιλόδοξου στόχου της ΕΕ για επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2050. Αυτή η φιλοδοξία αντανακλάται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία της Επιτροπής και στις πρωτοβουλίες «Fit for 55». Η ΠΟΒΑΣ συμμετέχει στο έργο AUDIT-TO-MEASURE, κύριος στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω της υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. Η διάχυση των αποτελεσμάτων των έργων αυτών είμαι πεπεισμένος ότι θα βοηθήσει τις Ελληνικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μέτρα που θα τις βοηθήσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια, βελτιώνοντας συγχρόνως τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις».