Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεύτερο Προσυνέδριο – Ηράκλειο Κρήτης
στις 05/04/2024

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ».
 
Στην εκδήλωση που είχε σύνθημα «Με το βλέμμα στο αύριο» αναπτύχθηκαν επίκαιρα θέματα και προβληματισμοί του κλάδου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»  κ. Κωνσταντίνος Στριλιγκάς, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

Παρευρέθηκαν  και  απηυθύναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κος Μάξιμος Σενετάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κος Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης κος Γεώργιος Χριστοδουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ κος Νικόλαος Λειβαδιωτάκης.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Ελευθέριος Πλαστάρας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» κος Ιωάννης Στριλιγκάς, ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κος Δημήτριος Τσελεπής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταλλοτεχνουργών Ν. Λάρισας & Περιχώρων κος Ιωακείμ Μπαχατήρογλου.


Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης πρώην Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική στενότητα των νοικοκυριών, στο υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που συντηρεί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, στην ανεπαρκή χρηματοδότηση και στην ανασφάλεια που υπάρχει στην αγορά λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται όπως ο νέος τρόπος τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων. Επίσης αναφέρθηκε στην εκπαίδευση - κατάρτιση και στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, στην επικαιροποίηση του  επαγγελματικού περιγράμματος που συμμετείχε η ΠΟΒΑΣ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αδειοδότηση  του επαγγέλματος και τις πιστοποιήσεις προσώπων. Τόνισε τέλος ότι «ο κλάδος έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει τα επόμενα χρόνια».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ κος Χρήστος Παπαευθυμίου στην ομιλία του αναφέρθηκε λεπτομερώς  στα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας που είναι σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς και στα προβλήματα που προκύπτουν κατά την υλοποίησή τους. 

Επίσης οι κύριοι Αντώνιος Αμανιός Business Consultant της Architectural Aluminium Academy, Γεώργιος Μπολιάς Χημικός & Διευθυντής Πωλήσεων της Neokem και Χρήστος Πολυλογίδης Area Manager της Aluminco, ανέπτυξαν θέματα με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους συνάδελφους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στο Προσυνέδριο παρευρέθηκαν επίσης βιοτέχνες επαγγελματίες, μέλη Σωματείων της ΠΟΒΑΣ καθώς και στελέχη της Βιομηχανίας. 

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καθώς και την οργανωτική υποστήριξη της Profilmedia. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο προς τιμή των παρευρισκομένων.

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στο δεύτερο Προσυνέδριο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» για τη διοργάνωση και το δείπνο. 

Η επόμενη μεγάλη συνάντηση του κλάδου θα είναι στη Λάρισα, στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου της ΠΟΒΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2024.