Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ημερίδα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στις Επιχειρήσεις
στις 11/06/2024

Την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» και στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, διοργανώθηκε ημερίδα η οποία περιλάμβανε και το σημαντικό θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στις επιχειρήσεις. Την ημερίδα διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου - Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), σε συνεργασία με την Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Κώστας Θεοφύλακτος, ΓΓ του ΙΕΝΕ, Ενεργειακός Ελεγκτής Γ' Τάξης και συνεργάτης του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης - Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, παρουσίασε το θέμα του με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στην βιομηχανία και στις επιχειρήσεις». Ο κ. Θεοφύλακτος αφού ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το νομοθετικό πλαίσιο, παρουσίασε τρόπους και μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας, εστιάζοντας στο πως οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που προσφέρει το έργο AUDIT-TO-MEASURE.

Η ΠΟΒΑΣ συμμετέχει στο έργο AUDIT-TO-MEASURE, κύριος στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω της υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. Η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου πιστεύουμε ότι θα ενθαρρύνει τις Ελληνικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μέτρα που θα τις βοηθήσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια, βελτιώνοντας συγχρόνως τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.