Με νέα σύνθεση διεκδικούμε λύσεις σε προβλήματα ουσίας

Γράφτηκε από τον/την Super User on . Posted in Blog

nea-sunthesi

Στις 27 Μαΐου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα νέα γραφεία της ΠΟΒΑΣ, Έκτακτη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατακευαστών. Στην Συνέλευση συμμετείχαν αντιπρόσωποι των Σωματείων, που ανήκουν στην Ομοσπονδία από όλη την Ελλάδα, δίνοντας με την παρουσία τους ένα μήνυμα ελπίδας, και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια νέα συλλογικότητα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης και αφού εγκρίθηκαν ο Διοικητικός, Οικονομικός Απολογισμός και ο Προϋπολογισμός του 2012 από τα μέλη, οι αντιπρόσωποι των Σωματείων είχαν την ευκαιρία με ομιλίες και παρεμβάσεις να αναπτύξουν φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, και τα οποία θα αποτελέσουν στην πλειονότητα τους την ατζέντα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η ΠΟΒΑΣ ως ανώτερος συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους κατασκευαστές, διεκδικώντας λύσεις σε προβλήματα ουσίας, προστατεύοντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους, ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο του εποικοδομητικού διαλόγου με όλους και όχι τον δρόμο των εντυπώσεων του συγκρουσιακού διαλόγου που προκαλεί πολώσεις και αδιέξοδα. Αμέσως μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Αντωνογιαννάκης Χαράλαμπος Σωμ. Ηρακλείου)
Α΄ Αντιπρόεδρος: Δημητριάδης Σπυρίδων (Σωμ. Σερρών)
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παπαγρηγορίου Δημήτρης (Σωμ.Νίκαιας - Κορ/λου)
Γεν. Γραμματέας: Παγιάτης Θεόφιλος (Σωμ. Νίκαιας - Κορ/λου)
Ταμίας: Ασλανίδης Λάζαρος (Σωμ. Ν. Ημαθίας)
Έφορος Δημ. Σχέσεων: Ροβίσης Αχιλλέας (Σωμ. Τρικάλων)
Αναπλ. Γραμματέας: Παπαδόπουλος Θωμάς (Σωμ. Κοζάνης)
Αναπλ. Ταμίας: Χριστοδουλάκης Σάββας (Σωμ. Ηρακλείου)
Μέλος: Δασκαλάκης Ιωάννης (Σωμ. Χανίων)
Μέλος: Ντέρας Βασίλης (Σωμ. Αθήνας)
Μέλος: Δεμίρης Σπυρίδων (Σωμ. Λάρισας)
Αναπληρωματικά μέλη: Γαρουφάλης Νικόλαος (Σωμ. Ρόδου)
  Κατσαβός Ιωάννης (Σωμ. Ν. Πιερίας)
  Φωτιάδης Ιωάννης (ΣΕΜΑΣ)
Ελεγκτική επιτροπή: Αγγελής Ευθύμιος (Σωμ. Λάρισας)
  Αποστολάκης Στέργιος (Σωμ. Ηρακλείου)
  Βελεντάκης Μιχάλης (Σωμ. Ηρακλείου)

Η ομιλία του κου Αντωνογιαννάκη στην συνάντηση:
«Αγαπητοί συνάδελφοι σας καλωσορίζω στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, που σκοπό  έχει την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το σωματείο του Βόλου. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι σ΄αυτή την μικρή τετράμηνη θητεία μας προσπαθήσαμε να οικοδομήσουμε μία υγιή σχέση μεταξύ μας, οραματιζόμενοι μια υγιή Ομοσπονδία. Θεωρώ χρέος μου, να ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας την ΓΕ.ΣΕ.ΒΕ. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και προσωπικό μου φίλο κ. Ασημακόπουλο για την ευγενική παραχώρηση του χώρου στέγασης των γραφείων της ΠΟΒΑΣ, γεγονός που συνέβαλε στον περιορισμό των εξόδων της Ομοσπονδίας

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά την εκλογή μου στην Ένωση Αλουμινίου ως Υπεύθυνος Κατασκευαστών Ελλάδος, και σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αλουμινίου κ. Ταφρόγλου Λευτέρη συναποφασίσαμε ότι ο κλάδος μας πρέπει να προστατευτεί. Συγκεκριμένα, οφείλουμε να πατάξουμε το παραεμπόριο που αποτελεί πλήγμα για την υγιή επιχειρηματικότητα. Ως παράδειγμα αναφέρω το μεγάλο πρόβλημα με τους αλλοδαπούς στην Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι τοποθετούν παράνομα κουφώματα. Παρακαλώ όλους σας, να μας ενημερώνετε για ανάλογα περιστατικά που πιθανότατα πέσουν στην αντίληψή σας, ώστε να κινηθούμε νομικά. Επιθυμώ να γνωρίζετε πως οι αγώνες και παρεμβάσεις μας δεν πάνε στα χαμένα.

Με την παρέμβαση μας βελτιώσαμε το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον. Η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί στο Δημόσιο ΙΕΚ του Ηρακλείου Σχολή μαθητείας με ειδικότητα «Τεχνίτης δομικών έργων αλουμινίου και σιδηρού» για να εκπαιδευτούν άξιοι πιστοποιημένοι τεχνίτες, κατοχυρώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το επάγγελμά μας, απέδωσε καρπούς και τώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα θα δημιουργηθούν ανάλογες σχολές.

Οργανώνουμε διαρκώς σεμινάρια ώστε όλοι μας, εργοδότες και εργαζόμενοι να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις τους πάνω στους υπολογιστές και στο Μάρκετινγκ. Ακόμη τα σεμινάρια ΛΑΕΚ που απευθύνονται στους εργαζόμενούς μας, εκτός από γνώσεις παρέχουν και μια μικρή οικονομική ενίσχυση, ενώ ταυτόχρονα  προσθέτουν πόρους στην ομοσπονδία και στα σωματεία που τα υλοποιούν. Το Σωματείο μας στο Ηράκλειο υλοποιεί τα προγράμματα αυτά εδώ και  10 χρόνια και έχουμε αρκετές γνώσεις πάνω στον τομέα αυτό. Μπορούμε επομένως να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας αυτή σε όποιον το επιθυμεί.  

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να παρακαλέσω οι σημερινές εκλογές να γίνουν με δημοκρατικό τρόπο και να αντιπροσωπευτεί η Ομοσπονδία από όλα τα Σωματεία της Ελλάδας που να έχουν λόγο και άποψη για ότι συμβαίνει στον κλάδο μας. Η χώρα μας περνάει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Η ενότητα είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας 

Γνωρίζοντας, τις δύσκολες στιγμές που θα έφερνε το 2012, έστειλα την πρωτοχρονιά σε όσους φίλους είχα το τηλέφωνο μία μαντινάδα που έλεγε:

Γέφυρα δίχως κάγκελα

το δώδεκα που μπαίνει

πρέπει να την περάσουμε

όλοι μας ενωμένοι.

Ευχαριστώ πολύ, Καλές Δουλειές και Υγεία στις Οικογένειες μας…»