Συμμετοχή της ΠΟΒΑΣ σε επιστημονική ημερίδα του ΤΕΕ

Γράφτηκε από τον/την Povas on . Posted in Blog

Σε εκδήλωση του ΤΕΕ με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια» στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς έκθεσης Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας στις 17 Φεβρουαρίου 2019, συμμετείχε αντιπροσωπία της ΠΟΒΑΣ.

 

Οι ομιλητές κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία περιείχε σύντομες αναφορές σε πολύ σημαντικά θέματα όπως τα κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης, ή ενεργειακή αναβάθμιση μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, η τυποποίηση στην χρηματοδότηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II.

Την ανάλυση των θεμάτων ανέλαβαν εξαιρετικοί ομιλητές όπως ο κ. Κωνσταντίνος Λάσκος Πρόεδρος των Πιστοποιημένων Ενεργειακών Μηχανικών, ο κ. Χάρης Δούκας Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π., ο κ. Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος Μηχανολόγος Μηχανικός, η κ. Χρυσούλα Βαΐτση Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και ο κ. Γεώργιος Μπαταγιάννης στέλεχος της Μονάδας Α’ της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ – τομέας ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης χαρακτήρισε την ημερίδα εξαιρετικού επιπέδου και σημαντική για τον κλάδο μας, επειδή οι φιλόδοξοι στόχοι για την εξοικονόμηση ενέργειας από τα κτίρια μας αφορούν σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο πολιτείας σχετικά με την διευκόλυνση των πολιτών, αλλά και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στην κατεύθυνση αυτή.