Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ

Γράφτηκε από τον/την Povas on . Posted in Blog

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να προσδιορίσουμε εκ νέου τους άξονες δράσης των σωματείων βάσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας,προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις στο κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Να οικοδομηθούν πολιτικές με βάση την ανάπτυξη της βιοτεχνίας και την αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κλάδο. Είναι η εποχή που ωρίμασαν οι συνθήκες για περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη συμμετοχή, για προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, ελπίδα για δικαιότερη διανομή του όποιου οικονομικού αποτελέσματος. Έχουμε όλοι ευθύνες και πρέπει να μάθουμε να ακούμε, να συνθέτουμε ιδέες και όχι μόνο να μιλάμε. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία είναι ένα σημείο ανάληψης πρωτοβουλιών μέσα από διάλογο και σύνθεση νέων ιδεών για κάθε ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος. Παραμένει αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης του κλάδου με έμφαση στους νέους ανθρώπους που πρέπει να κρατήσουμε στον τόπο μας, δίνοντάς τους ποιοτικές ευκαιρίες απασχόλησης, προετοιμάζοντας το μέλλον της εργασίας σε ένα κλάδο που το αξίζει» Καταλήγοντας τόνισε τα εξής: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για πολύ σημαντικά πράγματα και επιθυμία μας είναι να αναλάβει ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί τις δικές του ευθύνες στον κλάδο μας, διαμορφώνοντας ένα θετικό κλίμα προς ανθρώπους και θεσμούς ώστε να έχουμε αποτελέσματα με θετικό πρόσημο».

Την Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κος Γεώργιος Καββαθάς, ο οποίος στην προγραμματισμένη ομιλία του και αφού συνεχάρη το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ για την δράση του και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κο Παγιάτη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και γενικά η χώρα, στην εξωδικαστική επίλυση των χρεών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, την άτυπη επιχειρηματικότητα, το παραεμπόριο και το πόσο σημαντικά είναι τα clusters. Τέλος ειδική αναφορά έκανε για το θέμα της εκπαίδευσης και την σύνδεση που πρέπει να γίνει με τον κλάδο των Δομικών Κατασκευών, καθώς και για το θέμα της πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων. 

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κος Κωνσταντίνος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αττικής κος Μιχάλης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Αττικής κος Ιωάννης Παγκράτης και ο Πρόεδρος της ΟΜΜΕΑ κος Δημήτριος Μαρίνος. 

Ο κος Δημήτριος Γλύπτης, Πολιτικός Μηχανικός, εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας και υπεύθυνος για τον θεσμό της Μαθητείας, στην προγραμματισμένη ομιλία του που είχε θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας, εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς του κλάδου Δομικών Κατασκευών» αναφέρθηκε στον θεσμό της Μαθητείας και τα οφέλη που προκύπτουν.

Ο κος Γιώργος Γαζεπίδης υπεύθυνος της PROFILMEDIA, αναφέρθηκε στην απόφαση της ΠΟΒΑΣ για την υλοποίηση του 7ου Συνεδρίου Κατασκευαστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  στα Τρίκαλα το 2018 και με προσυνεδριακή εκδήλωση στην πόλη του Ναυπλίου.

Μετά το διάλειμμα ακολούθησε το δεύτερο και κλειστό μέρος της Γενικής Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτελούσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης από το Σωματείο Κοζάνης, Ιωάννης Στριλιγκάς από το Σωματείο Χανίων και Απόστολος Ροβίσης από το Σωματείο Αιτωλοακαρνανίας.

Ανεγνώσθη ο Διοικητικός Απολογισμός, αναφερόμενος στις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια ο Προγραμματισμός Δράσης της ΠΟΒΑΣ.

Ο αναπληρωτής ταμίας κ. Λάζαρος Ασλανίδης διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό.

Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός.

Στην συνέχεια αφού έγιναν τοποθετήσεις των αντιπροσώπων των Σωματείων βάσης σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία συζητήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, προχώρησαν στο ψήφισμα  της Γενικής Συνέλευσης.

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κο Ανδριανό Μιχάλαρο για την φιλοξενία, καθώς και όλους τους ομιλητές, τα μέλη και τους επισκέπτες που παρευρέθησαν στην Γενική Συνέλευση.