Η Π.Ο.Β.Α.Σ στα Τρίκαλα

Γράφτηκε από τον/την Povas on . Posted in Blog

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στελέχη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων και το Επιμελητήριο Τρικάλων, με θέμα την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού τομέα και τα οφέλη που προκύπτουν για το κοινωνικό σύνολο.

 

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Τρικάλων παρόντες από την ΠΟΒΑΣ ήταν ο κος Θεόφιλος Παγιάτης, ο κος Λάζαρος Ασλανίδης και ο κος Χρήστος Παπαευθυμίου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της οποίας εισηγητής ήταν ο κος Παντελής Πατενιώτης, έγινε σαφής αναφορά στις ευθύνες  που έχει η πολιτεία για τις υπερβολικές καθυστερήσεις ως προς την έναρξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, οι οποίες έχουν προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στην υπάρχουσα αγορά.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την φιλοξενία τον Πρόεδρο του Σωματείου Τρικάλων  κο Χρήστο Γκαραγκούνη καθώς και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κο Βασίλη Γιαγιάκο.

Κατά την σύντομη ομιλία του τόνισε την σημαντικότητα των  προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας  μέσω των αναβαθμίσεων του κτιριακού τομέα και τα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται από την εφαρμογή τους, όπως επίσης και τα οφέλη που θα προκύψουν για ολόκληρη την κοινωνία, αφού οι στόχοι τους είναι κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί και ενεργειακοί. Επιπλέον έχουν οριστεί από την ευρωπαϊκή ένωση με σαφές χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι αν δεν ήμαστε συνεπείς ως κράτος θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμο για άλλη μια φορά, όπως είπε χαρακτηριστικά.