Ημερίδα του ΚΑΠΕ

Γράφτηκε από τον/την Povas on . Posted in Blog

 

Στην Ημερίδα με θέμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων των εργατοτεχνιτών του κατασκευαστικού κλάδου σε θέματα Ενεργειακής Αποδοτικότητας – Η εθνική δράση BUILD UP Skills UPSWING», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08/04/2017 εντός της Διεθνούς Έκθεσης BUILDINGGREENexpo (BuildingGreenOpenSpace 2017), στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITANEXPO, παρευρέθηκαν αρκετοί κατασκευαστές μεταξύ αυτών και μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΝΚΑΣ και της ΠΟΒΑΣ.

 

 

 Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν όλες τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου BUILD UP Skills UPSWING, για την ανάπτυξη κατάλληλων προγραμμάτων τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης και σχημάτων πιστοποίησης προσόντων που θα ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας των κατασκευαστών αλουμινίου και σιδήρου, των τεχνικών μόνωσης και των εγκαταστατών - συντηρητών καυστήρων. 

Για την εμπειρία των κατασκευαστών αλουμινίου και σιδήρου καθώς και τις δράσεις της ΠΟΒΑΣ στα πλαίσια του προγράμματος, μίλησε αναλυτικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης. Ομιλητές στην πολύ καλά οργανωμένη ημερίδα ήταν ο Δρ. Χαράλαμπος Μαλαματένιος από το ΚΑΠΕ, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Θεοχάρης Τσούτσος, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ Δρ. Χάρης Δούκας και ο εκπρόσωπος του ΙΜΕ κ. Μιχάλης Τζάμαλης.

Επίσης, στο 2ο μέρος της Ημερίδας έγινε συζήτηση γύρω από τα εξής θέματα :

– Η πιστοποίηση ως εργαλείο ανάδειξης των προσόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας.

–Μηχανισμός παρακολούθησης αναγκών για νέες δεξιότητες στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα των επαγγελμάτων του κατασκευαστικού κλάδου.

– Ευκαιρίες χρηματοδότησης για ενθάρρυνση της συμμετοχής σε προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων.

– Δυνατότητες επέκτασης των σχημάτων κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων του

B.U.S. UPSWING σε άλλες ειδικότητες  επαγγέλματα του κλάδου.

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ ευχαριστούν για την πρόσκληση και συγχαίρουν τους διοργανωτές.