Σωματείο Σερρών: Η ενημέρωση των επαγγελματιών συνεχίζεται…

Γράφτηκε από τον/την Super User on . Posted in Blog - Σωματείων

serres-simansi-ce

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα με θέμα την Ευρωπαϊκή Σήμανση CE και τον νέο Κανονισμό 305/2011 πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών από το τοπικό Σωματείο. Στις 23 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Σερρών με πρωτοβουλία του Σωματείου Μεταλλικών Κατασκευών Νομού Σερρών «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και την υποστήριξη της ΠΟΒΑΣ.

 

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους παρευρισκόμενους, για τους ανθρώπους του κλάδου και την τοπική κοινωνία.

Μετά την έναρξη της εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Σωματείου Σερρών κ. Σπύρο Δημητριάδη, ο οποίος έθεσε εξαρχής τις θέσεις και τις προτάσεις του Σωματείου για τα φλέγοντα θέματα, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Ν. Σερρών και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Μωϊσιάδης, η Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Σερρών κα Μαρία Ζιμπιλιάδου, ο πρώην Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών Σερρών κ. Αναστάσιος Ρούσσος και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής κ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος με θέμα την Ευρωπαϊκή Σήμανση CE και τον νέο Κανονισμό 305/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ με θέμα τον σημαντικό ρόλο των φορέων στην υπάρχουσα κατάσταση. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία σχετικά με την πιστοποίηση του επαγγέλματος.

Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την παράνομη εισαγωγή κουφωμάτων και άλλων προϊόντων από τις όμορες χώρες καθώς και τα προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄οίκον».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Χ. Αντωνογιαννάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον ιδρυτή του Σωματείου Σερρών που ιδρύθηκε το 1976 κ. Ιωάννη Φιφίδα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης το Σωματείο Σερρών παρέθεσε δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων.